GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA 2023.

Danas, 4. ožujka 2023., diljem Hrvatske provedena je prva razina natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa ( tri razine natjecanja mladih: gradska, međužupanijska, državna). Na natjecanju se provjerava teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanje ljudskih prava, i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima sa realističko prikazanim situacijama.
Na Gradskom natjecanju ekipa mladih HCK GDCK Donja Stubica, održanom u OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, PRVO MJESTO u kategoriji PODMLATKA osvojila je ekipa OŠ DONJA STUBICA, a u kategoriji MLADIH ekipa SŠ OROSLAVJE.
Izuzetno nas veseli činjenica da su na natjecanju sve škole sa područja djelovanja GDCK Donja Stubica imale svoje predstavnike: OŠ Donja Stubica, OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Marija Bistrica, OŠ Oroslavje i SŠ Oroslavje.
GDCK D. Stubica čestita pobjednicima te svim ostalim ekipama i njihovim mentorima jer su uistinu nijanse presudile o pobjednicima!!!
Zahvaljujemo domaćinima OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice na gostoprimstvu, te načelniku Općine Stubičke Toplice Josipu Beljaku što je uveličao natjecanje svojim dolaskom.
Velike i iskrene zahvale našim divnim volonterima što se se odazvali u tako velikom broju i sudjelovali u provedbi natjecanja kroz razne “uloge” (od sudaca na praktičnom i teoretskom dijelu natjecanja, “šminkera” , markiranata, komisije za utvrđivanje identiteta natjecatelja, povjerenstvo za utvrđivanje i zbrajanje rezultata natjecanja i slično). Zahvala također i volontetima koji su se angažirali oko priprema ekipa za praktični dio natjecanja prve pomoći.
Pobjedničke ekipe predstavljat će GDCK D. Stubica na Međužupanijskom natjecanju mladih HCK (Međimurska županija, Varaždinska i KZŽ) koje će se održati 1. travnja 2023. u Međimurskoj županiji.